درک چرخه معاملات در بازار فارکس

مطمئنا این جمله “تاریخ تکرار می‌شود” را شنیده‌اید. این موضوع در تاریخچه معاملات فارکس نیز در قالب چرخه‌هایی معاملاتی به وقوع می‌پیوندد. چرخه‌های معاملاتی نشان‌دهنده الگوها و مراحل تکراری و قابل شناسایی هستند و می‌توان از آن‌ها برای انجام معاملات بهتر استفاده کرد. معامله‌گران با درک چرخه معاملات در بازار فارکس می‌توانند بینش‌های ارزشمندی را در مورد روندهای بازار به دست آورند.

پیش از شروع ، هر معامله گری برای معاملات و تریدهای خود نیاز به یک بروکر دارد، برای شروع معاملات با تراکنش های ریالی، به صفحه بروکر آمارکتس مراجعه کنید.

برای دانستن چرخه معاملات در بازار فارکس و کاربرد آن در معاملات ، ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.

درک چرخه معاملات در بازار فارکس

بیایید با واقعیت روبه‌رو شویم، بازار فارکس می‌تواند بسیار پرنوسان باشد. قیمت‌ها دائما در حال بالا و پایین شدن هستند که شبیه به تلاطم اقیانوس برای ساختن امواج سهمگین به نظر می‌رسد. اما نترسید، زیرا روشی برای شناخت بهتر این تلاطم‌ها وجود دارد که از آن با نام چرخه‌های معاملاتی یاد می‌شود.

شناخت چرخه‌های معاملاتی برای هر معامله‌گر فارکس بسیار مهم است. با این چرخه‌ها می‌توان رفتار بازار را شناخت و حرکت‌های قیمت را پیش‌بینی کرد.

در همین موضوع شما میتوانید با خواندن مقاله روانشناسی استراتژی رفتار های بازار و حرکت های قیمت را به راحتی پیش بینی کرد.

قبل از اینکه به پیچیدگی‌های چرخه معاملاتی بپردازیم، باید نگاهی گذرا به پویایی بازار فارکس بیندازیم. برخلاف بازار سهام که یک بورس متمرکز دارد، فارکس یک بازار غیرمتمرکز است که در آن، ارزها به صورت 24 ساعته در مراکز مالی سراسر جهان معامله می‌شوند.

بازار فارکس تحت تاثیر عوامل پرشماری مانند شاخص‌های اقتصادی، رویدادهای ژئوپلیتیکی و حتی توییت‌های گاه‌به‌گاه رهبران جهانی قرار دارد. این متغیرها شبکه پیچیده‌ای از تعاملات را ایجاد می‌کنند که درک آن برای افراد ناآشنا طاقت‌فرسا خواهد بود. با این حال، درک چرخه معاملات در بازار فارکس می‌تواند شناخت این تعاملات را آسان‌تر کند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   روانشناسی طرز فکر | 3 نکته مهم روانشناسی بازار فارکس

درک چرخه معاملات در بازار فارکس

مبانی معاملات فارکس و چرخه‌های بازار

بازار فارکس جایی برای خرید و فروش ارزهای رایج دنیا توسط معامله‌گران است. هدف معامله‌گران، کسب سود از نوسانات نرخ مبادله بین جفت ارزها است. برای مثال، اگر فکر می‌کنید یورو در برابر دلار آمریکا تقویت خواهد شد، باید جفت ارز یورو/دلار آمریکا را بخرید و بعدا آن را بفروشید تا سود کسب کنید.

برای اطلاعات بیشتر از چگونگی قیمت ها در بازار فارکس ، می توانید به مقاله قیمت های بازار فارکس از کجا می آیند مراجعه کنید

اکنون که درک اولیه‌ای از معاملات فارکس داریم، بیایید به مفهوم چرخه‌های بازار بپردازیم. چرخه‌ها به الگوها یا مراحل تکراری اطلاق می‌شوند که در بازار فارکس رخ می‌دهند. این چرخه‌ها معمولا شامل چهار مرحله هستند که بعدا آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

با شناسایی و تجزیه و تحلیل این چرخه‌ها، معامله‌گران می‌توانند بینشی در مورد روانشناسی و احساسات شرکت‌کنندگان در بازار به دست آورند. همچنین پیش‌بینی‌های دقیق‌تری در مورد تغییرات قیمت در آینده خواهند داشت. درک چرخه معاملات در بازار فارکس را به عنوان رمزگشایی از زبان مخفی بازار بدانید. زبانی که به شما کمک می‌کند تا یک قدم جلوتر از دیگران باشید.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   تاثیر سیاست های پولی کشورها بر بازار فارکس

اما دقیقا چه چیزی باعث شکل دادن به چرخه‌های بازار می‌شود؟ خب در پاسخ باید به ترکیبی از عوامل گوناگون اشاره کرد. انتشار اخبار مهم اقتصادی، سیاست‌های بانک مرکزی، رویدادهای ژئوپلیتیکی و حتی احساسات سرمایه‌گذاران، همگی در شکل‌دهی به چرخه‌های بازار نقش دارند.

مبانی معاملات فارکس و چرخه‌های بازار

تایم فریم‌ها در چرخه‌های معاملاتی فارکس

چرخه‌های معاملاتی را می‌توان در بازه‌های زمانی یا تایم فریم‌های مختلف، از معاملات کوتاه‌مدت روزانه گرفته تا معاملات نوسانی بلندمدت یا حتی بازه‌های سرمایه‌گذاری مشاهده کرد. البته اصول شناسایی و تجزیه و تحلیل چرخه‌ها یکسان هستند؛ اما مدت و شدت چرخه‌ها ممکن است با توجه به بازه زمانی، متفاوت باشند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   اندیکاتور نمایش تایم کندل جاری | تایم فریم چیست | بهترین تایم فریم در فارکس کدام است؟

بررسی چهار فاز یک چرخه معاملاتی

همان‌طور که اشاره کردیم، چرخه معاملات در بازار فارکس از چهار مرحله عمده تشکیل می‌شود. این چهار مرحله فاز انباشت، فاز افزایش، فاز توزیع و فاز کاهش نام دارند که در ادامه، به توضیح هرکدام خواهیم پرداخت.

بررسی چهار فاز یک چرخه معاملاتی
چهار فاز یک چرخه معاملاتی

1. فاز انباشت (Accumulation)

به این مثال دقت کنید: موج‌سواری را که در حال دست‌وپا زدن در آب برای شکل گرفتن موج است، تصور کنید. مرحله انباشت در چرخه‌های معاملاتی فارکس، مانند آن دست‌وپا زدن است؛ جایی که بازار به شکل هوشمند و کاملا بی‌سروصدا در حال ایجاد یک روند است. در این مرحله، قیمت‌ها اغلب در محدوده مشخص هستند و حجم معاملات بازار نسبتا پایین است. فاز انباشت را باید یک دوره تثبیت و آماده‌سازی برای حرکت بعدی دانست.

2. فاز افزایش (Mark-Up)

حالا زمان سواری گرفتن از موج فرا رسیده است! فاز افزایش زمانی است که قیمت‌ها شروع به اوج گرفتن می‌کنند و روندها در حال شکل‌گیری هستند. اینجا است که معامله‌گران وارد میدان و موج سوار بر موج می‌شوند و قیمت‌ها را بالاتر می‌برند.

فاز افزایش را باید دوره هیجان و فرصت دانست. در عین حال، معامله‌گران باید در این مرحله احتیاط کنند. زیرا روندها ممکن است به همان سرعتی که پدید می‌آیند، ناپدید شوند. این مرحله نقش مهمی در درک چرخه معاملات در بازار فارکس دارد.

پیشنهاد می کنیم حتما مقاله روانشناسی کنترل هیجان در معاملات را که در همین رابطه است را بخوانید.

3. فاز توزیع (Distribution)

هر موجی باید درنهایت سقوط کند و بازار نیز به همین شکل است. مرحله توزیع، زمانی است که معامله‌گران شروع به باز کردن موقعیت خود می‌کنند، سود می‌برند و قیمت‌ها را پایین می‌آورند. سپس شروع به خروج از معاملات می‌کنند و بازار نوسان بیشتری می‌یابد. در فاز توزیع معمولا احساسات بازار بالا است و معامله‌گران باید کماکان هوشیار بمانند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   نقش انضباط معاملاتی در سودآوری پایدار و موفقیت معاملات

4. فاز کاهش (Mark-Down)

درست مانند موجی که به ساحل می‌ریزد و آرامش می‌یابد، در این مرحله قیمت‌ها کاهش می‌یابند و اغلب به مرحله قبل از فاز افزایش خواهند رسید. اینجا است که معامله‌گران باهوش وارد معاملات می‌شوند و برای مرحله انباشت بعدی آماده خواهند شد. فاز کاهش را باید زمان تامل و انتظار دانست، زیرا چرخه معاملات از نو شروع می‌شود.

شاخص‌های کلیدی فارکس برای تحلیل چرخه‌ها

وقتی نوبت به تجزیه و تحلیل برای درک چرخه معاملات در بازار فارکس می‌رسد، قیمت و حجم بهترین دوستان شما هستند. مشاهده الگوهای قیمت، مانند نقاط اوج و فرود قیمت‌ها می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد روندهای جاری به شما بدهد. نظارت بر حجم معاملات نیز می‌تواند به تایید قدرت یا ضعف یک مرحله خاص در چرخه کمک کند.

شاخص‌های کلیدی فارکس برای تحلیل چرخه‌ها

خطوط روند و میانگین‌های متحرک

خطوط روند و میانگین‌های متحرک مانند فانوس‌هایی هستند که شما را در آب‌های مه‌آلود بازار فارکس راهنمایی می‌کنند. با این دو ابزار می‌توان جهت و قدرت روندها را شناسایی کرد و سطوح حمایت یا مقاومت را شناخت. با ترسیم این خطوط روی نمودارها می‌توانید نقاط ورود یا خروج احتمالی را در چرخه معامله تشخیص دهید.

برای آموزش میانگین های متحرک میتوانید به مقاله شاخص میانگین متحرک مراجعه کنید.

خطوط روند و میانگین‌های متحرک

نوسانگرها و اندیکاتورها

نوسانگرها و اندیکاتورها به شما کمک می‌کنند شرایط خرید یا فروش بیش از حد را در بازار فارکس بسنجید. امری که نشان می‌دهد یک چرخه در چه زمانی به پایان خود نزدیک می‌شود یا در شرف آغاز قرار دارد. از شاخص‌های محبوب می‌توان به شاخص قدرت نسبی (RSI) و واگرایی میانگین متحرک (MACD) اشاره کرد. از دل این شاخص‌ها می‌توان سیگنال‌های ارزشمندی را برای تجزیه و تحلیل چرخه‌های معاملاتی بیرون کشید.

برای اطلاعات بیشتر از قدرت نسبی و آموزش RSI می توانید به مقاله آموزش اندیکتاتور RSI مراجعه کنید

نوسانگرها و اندیکاتورها

استراتژی‌های معاملاتی در چرخه‌های بازار فارکس

معامله در بازار فارکس تنها با درک و انطباق با چرخه‌های بازار امکان‌پذیر خواهد بود. در اینجا، به سه استراتژی اشاره می‌کنیم که درک چرخه معاملات در بازار فارکس را برای شما آسان‌تر می‌کنند. پیش از شروع استراتژی ها پیشنهاد می کنیم سری به مقاله آموزش بهترین استارتژی های اسکالپینگ بزنید

1. استراتژی‌های پیروی از روند

استراتژی‌های پیروی از روند شامل شناسایی و معامله در جهت روند غالب بازار است. این استراتژی برای بازارهایی مناسب است که در حال تجربه تحرکات قوی و پایدار هستند. هدف معامله‌گران از سوار شدن بر موج، کسب سود است؛ البته تا زمانی که قیمت‌ها همچنان به نفع آن‌ها حرکت می‌کنند.

استراتژی‌های پیروی از روند

2. استراتژی‌های ضد روند

برخلاف استراتژی‌های پیروی از روند، استراتژی‌های ضد روند شامل معامله در برابر روند غالب هستند. این رویکرد برای معامله‌گرانی مناسب است که روند فعلی را در آستانه معکوس شدن می‌دانند. معامله‌گران ضد روند برای ورود به معاملات، دنبال نشانه‌هایی از فرسودگی یا الگوهای معکوس می‌گردند. این استراتژی می‌تواند ریسک‌پذیرتر باشد، اما فرصتی برای ورود زودهنگام و سوار شدن بر موج تغییر روند خواهد بود.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   معرفی بهترین استراتژی فارکس برای طلا و بازار طلا و معاملات گلد

استراتژی‌های ضد روند

3. استراتژی‌های بدون روند

در بازارهای محدود که قیمت‌ها نوسانات خیلی زیادی ندارند، استراتژی‌های بدون روند وارد عمل می‌شوند. هدف معامله‌گرانی که از این استراتژی استفاده می‌کنند، خرید ارز در انتهای پایین محدوده و فروش آن در انتهای بالایی محدوده نوسان است. با شناسایی سطوح حمایت و مقاومت کلیدی، معامله‌گران بدون روند می‌توانند از چرخه‌های مکرر قیمت در محدوده مشخص سود ببرند.

استراتژی‌های بدون روند

اشتباهات رایج درک چرخه معاملات در بازار فارکس

درک و شناخت چرخه‌های بازار بسیار مهم است. اما اجتناب از دام‌های رایج و مانع موفقیت شما در معاملات نیز به همان اندازه ضرورت دارد. در اینجا، به سه اشتباه رایج در درک چرخه معاملات در بازار فارکس اشاره کرده‌ایم که باید از آن‌ها اجتناب کنید.همچنین ما در مقاله به طور کامل در مورد اشتباهات رایج تریدر ها پرداخته ایم.

1. تعقیب کورکورانه بازار

تعقیب کورکورانه بازار یک اشتباه رایج است که در آن، معامله‌گران به صورت دیرهنگام وارد معاملات می‌شوند؛ آن هم به این امید که سود بزرگی را به دست آورند. با این حال، این کار آن‌ها اغلب منجر به خرید در نقاط بالا یا فروش در نقاط پایین و درنتیجه، ضرر می‌شود. به یاد داشته باشید، بهتر است یک معامله را از دست بدهید تا اینکه بی‌پروا و کورکورانه وارد آن شوید.

تعقیب کورکورانه بازار

2. نادیده گرفتن مدیریت ریسک

نادیده گرفتن مدیریت ریسک یک خطای بزرگ است که حتی می‌تواند حساب معاملاتی شما را منحل کند. بنابراین حتما باید از دستورات حد ضرر استفاده کنید. همچنین اندازه و حجم معامله خود را مدیریت کنید تا دچار ضررهای قابل توجه نشوید. به طور کلی، اجازه ندهید احساسات بر برنامه مدیریت ریسک شما غلبه پیدا کند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   سرمایه ریسک پذیر چیست و چرا در معاملات اهمیت دارد؟

مدیریت ریسک

3. نادیده گرفتن تحلیل بنیادی

تحلیل تکنیکال، نقشی حیاتی در معاملات ایفا می‌کند. اما نادیده گرفتن تحلیل بنیادی می‌تواند بسیار مضر باشد. شاخص‌های اقتصادی، اخبار مهم و رویدادهای ژئوپلیتیک می‌توانند تاثیر قابل توجهی بر قیمت ارزها در بازار فارکس داشته باشند. پس برای جلوگیری از غافلگیری، حتما به آخرین تحولات سیاسی و اقتصادی اهمیت بدهید.

نادیده گرفتن تحلیل بنیادی

تکنیک‌های پیشرفته برای استفاده از چرخه‌های فارکس

معامله‌گران باتجربه‌ای که به دنبال ارتقای مهارت‌های خود به سطح بعدی و درک چرخه معاملات در بازار فارکس هستند، می‌توانند از دو تکنیک پیشرفته زیر استفاده کنند.

1. بازیابی فیبوناچی و سطوح گسترش

سطوح اصلاحی فیبوناچی و گسترش، از نسبت‌های ریاضی برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بالقوه در بازار استفاده می‌کنند. تریدرها با ترکیب این سطوح با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال می‌توانند مناطقی را مشخص کنند که احتمال وقوع اصلاحات قیمتی در آن‌ها وجود دارد. همچنین به شناسایی نقاطی بپردازند که که روند ممکن است گسترش یابد. همچنین مقاله آموزش علم اعداد که در آن توضیحی درباره اعداد فیبوناچی داده شده است را بخوانید.

بازیابی فیبوناچی و سطوح گسترش

2. الگوهای هارمونیک و تجزیه و تحلیل امواج

الگوهای هارمونیک و آنالیز امواج بر شناسایی ساختارها و چرخه‌های قیمتی تکرارشونده در بازار تمرکز دارند. معامله‌گران با شناخت الگوهای هارمونیک مانند الگوهای گارتلی، پروانه یا خفاش می‌توانند نقاط عطف بالقوه را پیش‌بینی و معاملات خود را با ریتم کلی بازار هماهنگ کنند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   آموزش 6 الگوی هارمونیک | Harmonic pattern

الگوهای هارمونیک و تجزیه و تحلیل امواج

جمع‌بندی

برای اطلاعات  و منابع بیشتر از چرخه معاملات و کاربرد های آن می توانید به سایت های dailyfx.com و forex.academy مراجعه کنید.

فارکس یک بازار پویا و مدام در حال تغییر است. سازگاری، یادگیری همیشگی و تمایل به تنظیم استراتژی‌های خود برای تناسب با چرخه‌های مختلف بازار از ویژگی‌های کلیدی معامله‌گران موفق هستند. درنتیجه، درک چرخه معاملات در بازار فارکس می‌تواند موفقیت معاملاتی شما را تا حد زیادی تضمین کند. با این حال، اجتناب از اشتباهات رایج و بهبود مستمر مهارت‌های تریدری نیز به همان اندازه اهمیت خواهد داشت.

بسیار سپاس گذاریم تا آخر این مقاله با ما همراه بودید، خوشحال می شویم سوالات و نظرات ارزشمندتون را برای ما بنویسید.ترید های پرسودی برای شما آرزومندیم🌹🌹

2/5 - (1 امتیاز)

آموزش رایگان صفر تا صد فارکس

آموزش رایگان فارکس از مقدماتی تا پیشرفته را با گوگل فارکس تجربه کنید و دانش و مهارت خود در معاملات را به سطح بعدی ارتقا دهید. 

تجربه ترید شما هرچه که باشد، تحلیلگران متخصص و نویسندگان ما به شما کمک می‌کنند تا با شرایط مختلف بازار و سبک‌های معاملاتی آشنا شوید و در مسیر ثابت معامله قرار بگیرید. دوره رایگان آموزش فارکس ما با توجه به سطح تجربه و دانش شما صورت می‌گیرد. بنابراین بهترین دوره آموزشی را نسبت به شرایط خود انتخاب کنید.

نظری یافت نشد !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *