بازار خرسی و بازار گاوی در معاملات چیست و چه تفاوتی دارد؟

بازار خرسی و بازار گاوی دو اصطلاحی هستند که غالبا در بحث‌های فارکس و سایر بازارهای مالی مانند ارزهای دیجیتال مشاهده می‌شوند. این دو اصطلاح به احساسات و جهت‌گیری کلی بازارهای مالی اشاره دارند که بر تصمیمات سرمایه‌گذاران در سراسر جهان تاثیر می‌گذارند.

بازار خرسی به کاهش قیمت‌ها، بدبینی و یک روند نزولی شناخته می‌شود. یک بازار گاوی نیز نشان‌دهنده افزایش قیمت‌ها، خوش‌بینی و یک مسیر صعودی است. درک شاخصه‌ها و تفاوت‌های بین این دو شرایط بازار برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بسیار اهمیت دارد.

قبل از شروع مقاله بازار خرسی و بازار گاوی، هر معامله گر باید راز های تحلیل فنی را آموزش دیده باشد، اگر آشنایی با راز های تحلیل فنی ندارید، می توانید به مقاله 8 راز تحلیل فنی که هر معامله گر باید بداند ، مراجعه کنید. در این مقاله به موضوع بازارخرسی و بازار گاوی هم پرداخته شده است.

برای مفهوم بازار خرسی و بازار گاوی و تفاوت این دو بازار ما را تا آخر این مقاله دنبال کنید.

شناخت مبانی بازار خرسی و بازار گاوی

قبل از اینکه وارد دنیای جذاب بازارهای خرسی و گاوی شویم، بیایید با این موضوع شروع کنیم که اصلا خود بازار چیست؟

بازار

به زبان ساده، بازار به تعامل بین خریداران و فروشندگان یک دارایی خاص مانند سهام، اوراق قرضه یا کالاها اشاره دارد. درواقع بازار مکانی است که در آن، این تراکنش‌ها چه به صورت فیزیکی و چه به شکل مجازی انجام می‌شوند.

اگر در بازار فاکس تازه کار هستید میتوانید به مقاله نکاتی برای معامله گران تازه کار فارکس مراجعه کنید.

اکنون که بازارها را شناختیم، بیایید به تعریف بازارهای خرسی و گاوی بپردازیم. این دو اصطلاح برای توصیف جهت و احساسات در یک بازار خاص یا طبقه دارایی استفاده می‌شوند.

مفهوم بازار

بازار خرسی

در بازار خرسی، قیمت‌ها روند نزولی دارند و بدبینی بر فضای کلی بازار حاکم است؛ دوره‌ای که با کاهش قیمت دارایی‌ها، عدم اطمینان اقتصادی و عدم اعتماد عمومی در بین فعالان بازار مشخص می‌شود. یک بازار خرسی را مانند یک خرس بدخلق در نظر بگیرید که در خواب زمستانی است و نبض بازار را به حالت انجماد و یخ‌زدگی در می‌آورد.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   بهترین زمان برای ورود به بازار معاملات فارکس چه زمانیست؟

مفهوم بازار خرسی

بازار گاوی

بازار گاوی با افزایش قیمت‌ها و خوش‌بینی فعالان مشخص می‌شود. در این دوره‌، سرمایه‌گذاران اطمینان دارند و شاخص‌های اقتصادی هم مثبت هستند. همچنین دارایی‌ها تمایل به افزایش قیمت دارند. یک گاو نر در حال حمله را تصور کنید که نماد قدرت است و خون بازار را به جوش می‌آورد.

مفهوم بازار گاوی

تفاوت اصلی

تفاوت اصلی بین بازار خرسی و بازار گاوی را باید در جهت قیمت دارایی‌ها و احساسات غالب سرمایه‌گذاران دانست. بازار خرسی کاملا در حالت بدبینی قرار دارد. در حالی که یک بازار گاوی حال و هوای خوش‌بینی را به ارمغان می‌آورد.

تفاوت بازار خرسی و بازار گاوی

تعریف بازار خرسی

بازار خرسی مطمئنا دوست سرمایه‌گذاران و فعالان بازار نیست. زیرا در این بازار، قیمت دارایی‌ها تمایل به کاهش مداوم در یک دوره طولانی دارد. بنابراین سرمایه‌گذاران کاملا محتاط می‌شوند و تقاضا برای فروش بیشتر از خرید است.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   ارز دیجیتال به زبان ساده | آموزش کسب درآمد از ارز دیجیتال

به یاد داشته باشید که بازارهای خرسی تنها به بورس یا فارکس محدود نمی‌شوند. آن‌ها می‌توانند بر طبقات مختلف دارایی‌ها مانند اوراق قرضه، کالاها، ارزهای دیجیتال و حتی بازار املاک و مستغلات تاثیر بگذارند. ویژگی کلیدی یک بازار خرسی را باید در احساس منفی و دلهره عمومی حاکم بر اقتصاد جستجو کرد.

 

بازار خرسی

شاخص‌های کلیدی بازار خرسی

شناسایی بازار خرسی مستلزم نگاهی فراتر از سقوط قیمت دارایی‌ها در یک بازار خاص است. برخی از شاخص‌های کلیدی عبارت از کاهش شاخص‌های بازار، نوسانات بالای قیمت‌ها، افزایش نرخ بیکاری و رکود عمومی در اقتصاد کلان هستند.

برای شناسایی های بیشتر در بازار خرسی به مقاله آموزش تحلیل تکنیکال مراجعه کنید.

در نظرسنجی‌های سنجش احساسات سرمایه‌گذاران، اغلب یک بدبینی فراگیر را در بازارهای خرسی مشاهده خواهید کرد. برای درک اینکه آیا بازار در فاز نزولی قرار دارد یا خیر، توجه به این شاخص‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها بسیار مفید خواهد بود. تنها از این طریق است که می‌توان بازار خرسی و بازار گاوی را از یکدیگر تمیز داد.

شناسایی بازار خرسی

نمونه‌های تاریخی از بازارهای خرسی

در طول تاریخ، چندین بازار نزولی قابل توجه و شاخص وجود داشته که سرمایه‌گذاران را کاملا آزار داده است. از نمونه‌های بدنام بازار خرسی می‌توان به رکود بزرگ سال 2008 اشاره کرد که توسط بحران وام مسکن با قیمت پایین آغاز شد. این دوره شاهد کاهش قابل توجه قیمت سهام، ورشکستگی گسترده بانک‌ها و رکود اقتصاد جهانی بود.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   علت جنگ روسیه و اوکراین و تاثیر آن بر اقتصاد جهان

یکی دیگر از بازارهای نزولی به یاد ماندنی، در طی انفجار حباب دات کام در اوایل دهه 2000 رخ داد؛ جایی که بسیاری از شرکت‌های فناوری با کاهش شدید قیمت در سهام خود روبه‌رو شدند. این نمونه‌های تاریخی یادآور این نکته هستند که بازارهای خرسی می‌توانند تاثیر مخرب و عمیقی بر اقتصاد کلان و سبد سهام سرمایه‌گذاران داشته باشند.

نمونه های بازار خرسی

تعریف بازار گاوی

برخلاف بازار خرسی، بازار گاوی با خوش‌بینی و هیجان فعالان بازار قرین است. این بازار با افزایش قیمت دارایی‌ها، اعتماد قوی سرمایه‌گذاران و شاخص‌های اقتصادی مثبت متمایز می‌شود. در طول یک بازار گاوی، سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به ریسک کردن دارند و انتظار آن‌ها رشد مداوم بازار است.

شاخص‌های کلیدی بازار گاوی

شناسایی بازار خرسی و بازار گاوی مستلزم توجه به شاخص‌های گوناگون است. افزایش شاخص‌های بازار، نوسانات کم، افزایش سود فعالان و بهبود شاخص‌های اقتصاد کلان (مثلا کاهش رکود) نشانه‌های رایج بازار گاوی هستند.

همچنین ما دریک مقاله به شرح مبانی اقتصاد کلان و تاثیر آن بر بازار پرداخته ایم ، پیشنهاد می کنیم این مقاله را بخوانید.

نظرسنجی‌ها از احساسات بازار نیز غالبا مثبت و دال بر افزایش حجم معاملات هستند. بازار گاوی یا صعودی ممکن است برای دوره‌های طولانی دوام بیاورد؛ اما درنهایت، جای خود را به بازار خرسی یا نزولی می‌دهد. برای این شرایط می‌توان ضرب‌المثل معروف “آنچه بالا می‌رود نهایتا باید پایین بیاید!” را ذکر کرد.

شاخص های کلیدی بازار گاوی

نمونه‌های تاریخی از بازارهای گاوی

یکی از نمادین‌ترین بازارهای گاوی در سال‌های اخیر، دوره رشد اقتصادی بود که پس از بحران مالی سال 2008 به وقوع پیوست. این بازار با کمک مداخله دولت‌ها و بسته‌های تشویقی به وجود آمد و نتیجه آن، افزایش قیمت سهام و طولانی شدن بازار گاوی بود.

یکی دیگر از بازارهای گاوی قابل توجه در دهه 1990 و در دوران رونق دامنه دات کام رخ داد. در آن زمان، سرمایه‌گذاران کاملا مشتاق به ورود به شرکت‌های مرتبط با اینترنت بودند؛ امری که منجر به افزایش قیمت سهام در سراسر بازار فناوری شد.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   نقش انضباط معاملاتی در سودآوری پایدار و موفقیت معاملات

این مثال‌های تاریخی به ما یادآوری می‌کنند که بازارهای گاوی می‌توانند فرصت‌های قابل توجهی را برای سودآوری سرمایه‌گذاران ارائه دهند. در عین حال، سرمایه‌گذاران باید این موضوع را بدانند که بازارها می‌توانند حالت چرخه‌ای داشته باشند.

نمونه‌های تاریخی از بازارهای گاوی

تفاوت‌های بازار خرسی و بازار گاوی

بازار خرسی و بازار گاوی دو فاز کاملا متضاد هستند. اما شناخت دقیق تفاوت بین این دو بازار برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بسیار مهم است.

1. احساسات بازار

یکی از تفاوت‌های اصلی بین این دو بازار را باید به احساسات کلی و روانشناسی سرمایه‌گذاران نسبت داد. در یک بازار خرسی، ترس و بدبینی بر ذهنیت سرمایه‌گذاران حاکم است که منجر به فشار فروش و کاهش قیمت دارایی‌ها می‌شود. برعکس، در یک بازار گاوی، خوش‌بینی و اطمینان حاکم است که افزایش خرید و بالا رفتن قیمت دارایی‌ها را در پی دارد.

برای اطلاعات بیشتر در احساسات و روانشناسی معاملات، به مقاله روانشناسی استراتژی مراجعه کنید.

احساسات بازار

2. شاخص‌های عمده

عامل متمایزکننده دیگر، عملکرد شاخص‌های عمده بازار است. در طول یک بازار خرسی، این شاخص‌های عمده حداقل 20 درصد کاهش می‌یابند. برعکس، این شاخص‌ها در بازار گاوی با رشد ثابتی همراه هستند، رکوردهای جدیدی را به ثبت می‌رسانند و بازدهی مثبتی را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان می‌آورند.

شاخص‌های عمده

3. استراتژی‌های سرمایه‌گذاری

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری به کار رفته در بازار خرسی و بازار گاوی کاملا متفاوت هستند. در یک بازار خرسی، سرمایه‌گذاران برای محافظت از دارایی‌های خود و به حداقل رساندن ضرر، به استراتژی‌های دفاعی روی می‌آورند. این استراتژی دفاعی می‌تواند سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه، دلار یا سایر دارایی‌های امن باشد.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   روش های مدیریت سرمایه در بورس و فارکس

از سوی دیگر، بازار گاوی سرمایه‌گذاران را تشویق می‌کند که ریسک بیشتری را بپذیرند. زیرا احساسات بازار مثبت است که اغلب منجر به بازدهی بالا خواهد شد. بنابراین سرمایه‌گذاران ممکن است در بازار سهام، فارکس یا بخش‌های نو مانند فناوری یا انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کنند.

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری

4. مدت زمان

بازارهای خرسی معمولا بیشتر دوام می‌آورند و اغلب ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه دارند. ماهیت طولانی‌مدت آن‌ها می‌تواند ناشی از رکود اقتصادی یا بحران‌های جهانی باشد. برعکس، بازارهای گاوی معمولا کوتاه‌تر هستند. با این حال، طول این بازارها به شرایط اقتصادی و عوامل خارجی بستگی دارد و می‌تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

مدت زمان

5. پیامدها

در یک بازار خرسی، سرمایه‌گذاران با کاهش شدید قیمت دارایی‌ها روبه‌رو هستند و معمولا زیان‌های قابل توجهی را تجربه می‌کنند. امری که کاهش ارزش کلی پرتفوی آن‌ها را در بر دارد. این وضعیت باعث می‌شود سرمایه‌گذاران از ترس، دارایی‌های خود را بفروشند و به رکود وحشتناک بازار دامن بزنند.

اگر میخواهید در معملات خود بیشتر سود کنید، مقاله اشتباهات رایج تریدر ها را بخوانید.

اما در یک بازار گاوی، سرمایه‌گذاران با افزایش قیمت دارایی‌ها به سود قابل توجهی دست می‌یابند. این امر می‌تواند افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و فعالان بازار را در پی داشته باشد. بنابراین بیشتر معامله می‌کنند و احساسات مثبت بازار را تداوم می‌بخشند.

پیامدها

6. شدت

شدت احساسی که سرمایه‌گذاران تجربه می‌کنند نیز بین بازار خرسی و بازار گاوی متفاوت است. سرمایه‌گذاران در یک بازار خرسی اغلب ترس، وحشت و عدم اطمینان را تجربه می‌کنند. این شدت احساسات و عواطف می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های غیرمنطقی و اقدامات احساسی شود.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   معرفی و آموزش بهترین استراتژی های اسکالپینگ

در مقابل، یک بازار گاوی باعث ایجاد احساس سرخوشی و اعتماد بیش از حد در بین سرمایه‌گذاران می‌شود. امری که گاهی رفتارهای سوداگرانه و ریسک‌پذیری بیش از حد را در پی دارد.

شدت

جمع‌بندی

برای اطلاعات بیشتر در بازار خرسی و بازار گاوی میتوانید به وبسایت های time.com و wallstreetmojo.com مراجعه کنید.

شناخت بازار خرسی و بازار گاوی و تفاوت‌های بین این دو، به معامله‌گران کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند. بنابراین، چه با یک خرس خواب‌آلود روبه‌رو شوید و چه سوار بر گاو نر باشید، آمادگی مقابله با چرخش‌های غیرمنتظره در معاملات و روند بازار را خواهید داشت.

خیلی ممنون که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید،امیدواریم این مقاله در معاملات کمکتون کند. خوشحال میشیم سوالات و نظراتتون  برای ما بنویسید. ترید های پرسودی برای شما آرزومندیم🌹🌹.

به این نوشته امتیاز دهید

آموزش رایگان صفر تا صد فارکس

آموزش رایگان فارکس از مقدماتی تا پیشرفته را با گوگل فارکس تجربه کنید و دانش و مهارت خود در معاملات را به سطح بعدی ارتقا دهید. 

تجربه ترید شما هرچه که باشد، تحلیلگران متخصص و نویسندگان ما به شما کمک می‌کنند تا با شرایط مختلف بازار و سبک‌های معاملاتی آشنا شوید و در مسیر ثابت معامله قرار بگیرید. دوره رایگان آموزش فارکس ما با توجه به سطح تجربه و دانش شما صورت می‌گیرد. بنابراین بهترین دوره آموزشی را نسبت به شرایط خود انتخاب کنید.

نظری یافت نشد !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *