استاپ هانتینگ یا شکار استاپ (Stop Hunting) در فارکس

استاپ هانتینگ یا شکار استاپ (Stop Hunting) در فارکس


تصور کنید با صرف زمان و دقت، بازار را تحلیل می‌کنید و وارد معامله می‌شوید. ناگهان، قیمت با یک سایه(شدو) غیرقابل‌باور به سمت سطح SL شما حرکت می‌کند، آن را فعال می‌کند و سپس بدون شما به سمت هدف مورد نظرتان صعود می‌کند. این سناریوی ناامیدکننده، استاپ هانتینگ نام دارد.

استاپ هانتینگ چیست؟

استاپ هانتینگ، یک استراتژی معاملاتی بحث‌برانگیز است که توسط برخی بازیگران قدرتمند بازار به کار گرفته می‌شود. در این روش، قیمت به طور عمدی به سمت مناطقی هدایت می‌شود که در آن تراکم بالایی از استاپ لاس (Stop Lose) معامله‌گران وجود دارد. استاپ لاس، دستوری است که برای جلوگیری از ضررهای هنگفت، از پیش تعیین می‌شود.

چرا استاپ هانتینگ رخ می‌دهد؟
چرا استاپ هانتینگ رخ می‌دهد؟

چرا استاپ هانتینگ رخ می‌دهد؟

دلایل متعددی برای این پدیده وجود دارد که در ادامه به برخی از این دلایل پرداخته‌ایم.

کسب سود توسط بازیگران بزرگ: با فعال شدن استاپ لاس معامله‌گران خرده‌فروش، نقدینگی قابل‌توجهی به بازار تزریق می‌شود. بازیگران بزرگ با سوءاستفاده از این فرصت، اقدام به معامله در خلاف جهت حرکت قیمت و کسب سود می‌کنند.

کنترل بازار: استاپ هانتینگ می‌تواند ابزاری برای کنترل و دستکاری قیمت توسط بازیگران قدرتمند باشد. با فعال کردن استاپ لاس معامله‌گران، می‌توانند مسیر حرکت قیمت را به نفع خود تغییر دهند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   چرا ترید در فارکس بسیار سخت و دشوار است؟! - مصاحبه با دیوید پل

ارتباط بین استاپ هانتینگ و استاپ لاس

استاپ لاس (Stop Lose) ابزاری برای مدیریت ریسک است که از معامله‌گران در برابر ضررهای هنگفت محافظت می‌کند. زمانی که قیمت به سطح استاپ لاس برسد، کارگزاری یا صرافی به طور خودکار معامله را می‌بندد. استاپ لاس خود نوعی دستور خرید یا فروش است و می‌تواند بر هر دو جهت بازار فشار وارد کند که در نتیجه منجر به افزایش نوسانات بازار می‌شود.

استاپ هانتینگ اغلب در مناطقی رخ می‌دهد که تراکم استاپ لاس بالا است. بازیگران بازار معمولا به دنبال این مناطق بالقوه می‌گردند و قیمت را به سمت آن‌ها هدایت می‌کنند. با فعال شدن استاپ لاس‌ها، نوسانات بازار افزایش یافته و حجم معاملات به طور ناگهانی بالا می‌رود.

بازیگران بازار از این فرصت برای رسیدن به اهداف خود سوءاستفاده می‌کنند. بنابراین، مناطقی با تراکم بالای استاپ لاس که به «استخرهای نقدینگی» نیز معروف هستند، تمایل بیشتری برای جذب قیمت دارند و پیش‌شرطی برای وقوع استاپ هانتینگ به شمار می‌روند.

چه زمانی استاپ هانتینگ رخ می‌دهد؟
چه زمانی استاپ هانتینگ رخ می‌دهد؟

چه زمانی استاپ هانتینگ رخ می‌دهد؟

استاپ هانتینگ می‌تواند در هر زمان و تحت هر شرایطی رخ دهد. با این حال، شرایط خاص بازار معمولا زمینه‌ساز این پدیده می‌شوند. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم

انتشار اخبار با تأثیرگذاری بالا: انتشار اخبار مهم اقتصادی یا سیاسی می‌تواند منجر به استاپ هانتینگ شود. واکنش‌های روانی معامله‌گران به این اخبار، فرصتی را برای بازیگران بزرگ بازار جهت شکار استاپ لاس آن‌ها فراهم می‌کند.

بازارهای کم‌تحرک: بازارهایی با حجم معاملات پایین یا نقدینگی کم (بازارهای کم‌تحرک)، شرایط ایده‌آلی را برای دستکاری قیمت توسط بازیگران قدرتمند (وال‌ها) ایجاد می‌کنند. دلیل این امر آن است که ایجاد نوسانات قابل‌توجه در قیمت در این بازارها آسان‌تر بوده و نیاز به سرمایه کمتری دارد.

بازارهای با اهرم بالا: زمانی که تعداد زیادی از معامله‌گران با استفاده از اهرم بالا اقدام به معامله، به خصوص در بازارهای کم‌تحرک می‌کنند، این بازار برای استاپ هانتینگ توسط وال‌ها جذاب می‌شود. دلیل این امر آن است که فعال شدن استاپ لاسِ معاملات اهرمی، می‌تواند منجر به تسلسلۀ لیکویید شدن (تصفیه‌ی اجباری موقعیت) شده و باعث ایجاد نوسانات شدید قیمتی شود.

سطوح قیمتی خاص با اهمیت تکنیکال یا روانی: در نهایت، سطوح قیمتی خاصی وجود دارند که اکثر بازیگران بازار به آن‌ها از لحاظ تکنیکال یا روانی اهمیت می‌دهند. استاپ لاس‌ها اغلب در این سطوح متمرکز می‌شوند و همین امر آن‌ها را به هدفی وسوسه‌کننده برای دستکاری قیمت تبدیل می‌کند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   رتبه بندی و مقایسه جامع بروکر های فارکس برای ایرانیان

چه کسانی در بازار ارز دیجیتال دست به استاپ هانتینگ می‌زنند؟

با معرفی مفهوم استاپ هانتینگ، اکنون این سوال مطرح می‌شود که چه کسانی اقدام به شکار استاپ لاس می‌کنند؟ در بازار ارز دیجیتال، بازیگران مختلفی از جمله موسسات مالی، نهنگ‌ها (دارندگان حجم بالای رمزارز) و حتی برخی صرافی‌ها، به این فعالیت مشغول هستند.

وجه اشتراک اصلی این بازیگران، دسترسی آن‌ها به منابع قابل توجه است. سرمایه کلان آن‌ها به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا قیمت را دستکاری کنند و با رساندن آن به سطوح استاپ لاس دیگران، آن‌ها را فعال کرده و از این طریق سود کسب کنند.

موسسات مالی: یکی از گروه‌هایی که درگیر استاپ هانتینگ می‌شوند، موسسات مالی مانند صندوق‌های پوشش ریسک فعال در بازار ارز دیجیتال هستند. آن‌ها با هدف قرار دادن استخرهای نقدینگی (Liquidity Pools)  و با فعال کردن استاپ لاس موجود در آنجا، نوسانات قیمتی قابل توجهی ایجاد می‌کنند و با سوار شدن بر این موج نوسان، سود کسب می‌کنند.

نهنگ‌های بازار: دومین گروه از دست‌اندرکاران این نوع از دستکاری بازار، نهنگ‌های بازار هستند. نهنگ‌ها اغلب افرادی هستند که مقادیر زیادی از رمزارزها را در اختیار دارند. آنها از منابع مالی خود برای شکار استاپ لاس سایر معامله‌گران و دستکاری بازار به نفع خود استفاده می‌کنند. نهنگ‌ها معمولاً بازیگران اصلی در دستکاری بازار ارز دیجیتال به شمار می‌روند؛ زیرا آن‌ها تأثیر زیادی بر قیمت و حتی اخبار و رسانه‌های اجتماعی مرتبط با بازار دارند.

صرافی‌های ارز دیجیتال: در گذشته مواردی وجود داشته که برخی صرافی‌ها نیز به استاپ هانتینگ متهم شده‌اند. صرافی‌ها علاوه بر دسترسی به وجوه هنگفت، به پلتفرمی برای اجرای معاملات به گونه‌ای که قیمت را به سمت استخرهای نقدینگی هدایت کند و کاربران خود را شکار کند، دسترسی دارند. با وجود این نکته که اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال برای جلوگیری از عواقب قانونی جدی ناشی از دستکاری بازار، از این عمل اجتناب می‌کنند، اما همچنان احتمال وجود برخی صرافی‌ها که به صورت پنهانی به این کار مشغول‌اند، رد نمی‌شود.

چرا نهنگ‌ها به استاپ هانتینگ روی می‌آورند؟
چرا نهنگ‌ها به استاپ هانتینگ روی می‌آورند؟

درضمن اگر میخواهید با استراتژی هایی آشنا شوید و از استاپ هانتینگ تا حدودی در امان بمانید پیشنهاد میکنیم سری به مقاله های زیر بزنید. برای موفقیت در بازار فارکس و کریپتو ، دانش با تجربه زیاد باعث موفقیت شما میشود پس دوبرابر زمانی که برای یادگیری میزارید رو برای تمرین و کسب تجربه بزارید:

 

چرا نهنگ‌ها به استاپ هانتینگ روی می‌آورند؟

چند دلیل کلیدی وجود دارد که چرا بازیگران بزرگ بازار (نهنگ‌ها) به خصوص در بازار ارزهای دیجیتال، اقدام به استاپ هانتینگ می‌کنند که در ادامه برخی دلایل پرداخته شده است.

  1. دستیابی به قیمت‌های ایده‌آل: به دلیل حجم بالای سفارشات، اجرای مستقیم معاملات بزرگ نهنگ‌ها با قیمت‌های مطلوب برایشان دشوار است. چرا که با ورود ناگهانی حجم زیاد سفارش، قیمت بازار می‌تواند به سرعت تغییر کند. بنابراین، نهنگ‌ها با استاپ هانتینگ و فعال کردن استاپ لاس معامله‌گران خرده‌فروش، نقدینگی مورد نیاز خود را در سطوح قیمتی دلخواه تامین می‌کنند. آن‌ها سایر معامله‌گران را مجبور می‌کنند تا با فعال شدن استاپ لاس در جهت مخالف حرکت قیمت معامله کنند و عملا طرف مقابل معامله نهنگ‌ها شوند.
  2. بهره‌برداری از احساسات و روانشناسی بازار: نهنگ‌ها با ایجاد نوسانات قیمتی شدید از طریق استاپ هانتینگ، می‌توانند در بازار احساس ترس و طمع را القا کنند. این نوسانات باعث اشتباهات محاسباتی معامله‌گران خرده‌فروش می‌شود. در نتیجه، آن‌ها در اوج قیمت اقدام به خرید و در کف قیمتی اقدام به فروش می‌کنند که به سود نهنگ‌هاست.
  3. افزایش نقدینگی با نقدینگی مضاعف: هنگامی که استاپ هانتینگ منجر به لیکویید شدن موقعیت‌های معاملاتی دیگر معامله‌گران می‌شود، باعث ایجاد نقدینگی مضاعف در بازار می‌گردد. این افزایش ناگهانی نقدینگی، سیگنال‌های فریب‌آمیز شکست قیمت (Breakout) را ایجاد می‌کند. نهنگ‌ها از این فرصت برای اجرای راحت‌تر معاملات حجیم خود با نقدینگی کافی بهره می‌برند.

با درک دلایل استاپ هانتینگ توسط نهنگ‌ها، معامله‌گران خرده‌فروش می‌توانند با مدیریت ریسک مناسب و استفاده از ابزارهای مدیریت سرمایه، از تاثیرات منفی این پدیده بر معاملات خود بکاهند.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   آموزش استراتژی GBPUSD | ساده ترین استراتژی فارکس
نمونه‌ای از سناریوی استاپ هانتینگ
نمونه‌ای از سناریوی استاپ هانتینگ

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   معرفی کتاب سیاره فارکس نوشته آبه کوفناس

چگونه بفهمم که مورد استاپ هانتینگ قرار گرفته‌ام؟

تشخیص استاپ هانتینگ کار ساده‌ای نیست، اما با در نظر گرفتن برخی نشانه‌ها می‌توانید احتمال وقوع آن را بسنجید. در اینجا به چند سرنخ کلیدی اشاره می‌کنیم که نشان می‌دهد ممکن است طعمه استاپ هانتینگ قرار بگیرید

  1. افزایش ناگهانی حجم معاملات: جهش ناگهانی حجم معاملات می‌تواند نشان‌دهنده ورود بازیگران بزرگ بازار (وال‌ها و غیره) باشد. این امر می‌تواند به معنی تلاش برای ایجاد نوسانات شدید قیمت و فعال کردن استاپ لاس سایر معامله‌گران باشد.
  2. تکرار برخورد با سطوح توقف: این سناریو معمولا زمانی رخ می‌دهد که بازار در یک محدوده خاص نوسان می‌کند. قیمت به طور مداوم به سطوح بالای این محدوده (مقاومت) و پایین آن (حمایت) نزدیک می‌شود تا نقدینگی موجود در آن نواحی را شکار کند و سپس به سمت دیگر حرکت کند.
  3. اسپرد بالا: افزایش غیرمعمول اسپرد (اختلاف بین قیمت خرید و فروش) و سُرناژ (اختلاف بین قیمت مورد انتظار برای معامله و قیمت نهایی اجرا) دو نشانه‌ی رایج از دستکاری بازار و احتمال وقوع استاپ هانتینگ هستند.
  4. نوسانات شدید قیمت: شایع‌ترین اتفاق در جریان استاپ هانتینگ‌، نوسانات شدید قیمت است. این حرکات تهاجمی در قیمت، عمدتا برای فعال کردن استاپ لاس‌ معامله‌گران طراحی شده‌اند و یا خود نتیجه‌ی نقدشوندگی‌های زنجیره‌ای (liquidation cascades) هستند.
نمونه‌ای از سناریوی استاپ هانتینگ
نمونه‌ای از سناریوی استاپ هانتینگ

نمونه‌ای از سناریوی استاپ هانتینگ

برای درک بهتر چگونگی وقوع استاپ هانتینگ،در ادامه ارائه مثالی روشن و مفید گفته شده

فرض کنید یک رمزارز فرضی به نام «ABCکوین» در حال حاضر بسیار محبوب است و با قیمت ۱۱ دلار معامله می‌شود. تعداد زیادی از معامله‌گران در حال حاضر موقعیت‌های لانگ (خرید) بر روی ABC کوین دارند. با قضاوت بر اساس احساسات حاکم بر شبکه‌های اجتماعی و تحلیل تکنیکال، سطح ۱۰ دلار یک منطقه حمایتی کلیدی برای قیمت است و شکستن این سطح به پایین احتمالاً منجر به یک روند نزولی خواهد شد.

بنابراین، اکثر معامله‌گران، استاپ لاس (Stop Lose) خود را درست زیر سطح ۱۰ دلار قرار داده‌اند که این امر یک استخر نقدینگی جذاب ایجاد می‌کند. نهنگ‌های بازار با تکیه بر تحلیل‌های خود و ارزیابی احساسات بازار، احتمالاً از تمرکز این سفارشات استاپ لاس در زیر سطح ۱۰ دلار آگاه هستند.

آن‌ها همچنین ممکن است مسئول ایجاد موجی در شبکه‌های اجتماعی میان معامله‌گران باشند که آن‌ها را متقاعد کرده است تا سفارشات استاپ لاس خود را زیر سطح مذکور قرار دهند. سپس نهنگ‌ها اقدام به شکار استاپ لاس‌ها می‌کنند.

رویداد استاپ هانتینگ را می‌توان به راحتی روی نمودار قیمت مشاهده کرد. قیمت به طور تهاجمی به زیر ۱۰ دلار سقوط می‌کند و همه استاپ لاس‌ها را فعال می‌کند. سپس، قیمت به سرعت به بالای سطح ذکر شده باز می‌گردد و یک روند صعودی را آغاز می‌کند. این حرکت را می‌توان با یک کندل بزرگ با یک سایه عظیم به سمت پایین مشاهده کرد. همچنین، حجم معاملات انجام شده در طی این رویداد نیز به طور قابل توجهی بالا خواهد بود.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   4 مفهوم مهم مقدماتی فارکس
راهکارهای مقابله با استاپ هانتینگ
راهکارهای مقابله با استاپ هانتینگ

راهکارهای مقابله با استاپ هانتینگ

استاپ هانتینگ پدیده‌ای رایج در بازار فارکس است که می‌تواند ضررهای سنگینی را به معامله‌گران تحمیل کند. اما در ادامه راه‌کار هایی برای جلوگیری از استاپ هانتینگ برایتان آورده‌ایم.

  • قرار دادن محتاطانه استاپ لاس
  • رصد فعال بازار
  • یادگیری تحلیل تکنیکال پیشرفته

نحوه شکار استاپ لاس توسط نهنگ‌ها

  • هدف قرار دادن کوین محبوب
  • تحلیل عمیق بازار
  • ایجاد فشار نزولی
  • انباشت در قیمت پایین
  • ایجاد روند صعودی جدید
  • خروج با سود
توضیحات و سخن آخر درباره استاپ هانتینگ
توضیحات و سخن آخر درباره استاپ هانتینگ

توضیحات و سخن آخر درباره استاپ هانتینگ

استاپ هانتینگ پدیده‌ای رایج در بازار فارکس است که می‌تواند ضررهای سنگینی را به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ناآگاه تحمیل کند. در این مقاله، به بررسی این پدیده، علل و عوامل آن، و همچنین راهکارهای مقابله با آن پرداختیم.

اگر علاقه به کسب اطلاعات بیشتر راجب به استاپ هانتینگ هستید میتوانید به سایت investopedia سری بزنید و دانش خود را در این مورد افزایش دهید.

و در آخر اگر به دنبال بروکر خوب برای ترید در بازار فارکس هستید به شما بروکر آلپاری و آمارکتس را پیشنهاد میکنیم.

به این نوشته امتیاز دهید

آموزش رایگان صفر تا صد فارکس

آموزش رایگان فارکس از مقدماتی تا پیشرفته را با گوگل فارکس تجربه کنید و دانش و مهارت خود در معاملات را به سطح بعدی ارتقا دهید. 

تجربه ترید شما هرچه که باشد، تحلیلگران متخصص و نویسندگان ما به شما کمک می‌کنند تا با شرایط مختلف بازار و سبک‌های معاملاتی آشنا شوید و در مسیر ثابت معامله قرار بگیرید. دوره رایگان آموزش فارکس ما با توجه به سطح تجربه و دانش شما صورت می‌گیرد. بنابراین بهترین دوره آموزشی را نسبت به شرایط خود انتخاب کنید.

نظری یافت نشد !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *