سفر یک معامله‌گر تمام‌ وقت از 3 هزار دلار به 500 هزار دلار

با سلام خدمت مخاطبین عزیز و همراهان همیشگی گوگل فارکس. در سلسه قسمت های مصاحبه فارکس، در این قسمت به متن مصاحبه تایلر بولهورن با مجری برنامه یوتیوب «Etienne Crete – Desire To TRADE» پرداختیم. در این مصاحبه به مسیر ورود تایلر به فارکس پرداخته شده و نکات مهمی از بازار فارکس را مانند رایج ترین اشتباهات و نکات کلیدی موفقیت گفته میشود که برای تمامی تریدر ها مهم و حیاتی میباشد.

متن مصاحبه مجری با تایلر بولهورن

مجری: سلام به همه! امروز در اینجا با تایلر بولهورن هستیم و می‌خواهیم درباره معاملات شش نفره صحبت کنیم. تایلر، داستان شما از کجا شروع شد؟ چطور به بازار بورس علاقه‌مند شدید و دیدگاه شما در مورد این بازار چیست؟

تایلر: خیلی ممنون که من را دعوت کردید. من از بودن در اینجا خوشحالم.

مجری: خیلی خوشحالم با شما صحبت می‌کنم. می‌دونم که کتابی نوشته‌اید که برام خیلی جالب بوده. کتاب اسمش «سرمایه‌گذار» هست و بعداً راجع بهش بیشتر صحبت می‌کنیم، اما اول می‌شه یکم بیشتر راجع به خودتون و کاری که امروزه در بازار انجام می‌دید، توضیح بدید؟

تایلر: خب، من بیش از 30 ساله دارم توی بازار بورس معامله می‌کنم و سایتی به نام «استوک‌اسکورز» اداره می‌کنم که ابزاری برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای تحقیق در بازار و شناسایی فرصت‌هاست. تقریباً 22، 23 ساله که دارم روش خودم رو به دیگران یاد می‌دم، رویکرد خودم رو به بازار.

یعنی یه تعادل برقرار کرده‌ام بین اینکه به بقیه تجارت کردن رو یاد بدم و خودم هم معامله کنم. می‌دونید، لذت‌بخش‌ترین کار برای من طراحی استراتژی‌ها و آموزش اون‌ها به بقیه‌ست. این‌که بقیه بتونن از این استراتژی‌ها استفاده کنن هم برام خیلی هیجان‌انگیزه. (اگه علاقه‎‌مند به آشنایی با بهترین استراتژی فارکس برای طلا و بازار طلا و معاملات گلد هستید میتوانید سری به مقاله لینک شده بزنید)

مجری: یه موردی که دوست دارم بدونم اینه که چطور وارد کار معامله‌گری شدید. اولین تجربه معامله‌گری‌تون چی بود و چطور پیش رفت؟

تایلر: راستش زمانی که اواخر نوجوانی بودم دانشجوی رشته بازرگانی بودم و به خودم گفتم خب حالا که رشته‌م بازرگانیه بهتره یه چیزی هم راجع به بازار بورس یاد بگیرم. واسه همین با بانک تی‌دی تو کانادا یه بازی شبیه‌سازی شده معامله‌ی سهام انجام دادم و خیلی خوشم اومد.

انگار یه جور وابسته شدم. همزمان تو جایی بزرگ شدم که سهام ریسکی زیادی تو معدن، نفت و گاز وجود داشت و همین باعث می‌شد تو گروه دوستامون معامله کردن اینا خیلی معمول باشه. اکثرا سهام بی‌ارزش بودن تو اون صنایع منابع طبیعی و خب انگار معامله کردن بخشی از شبکه اجتماعی ما شده بود.

مجری: خیلی جالبه! پس میشه گفت از همون ابتدا به این کار علاقه داشتید؟

تایلر: بله، خیلی دوستش داشتم. به نظرم کار خیلی هیجان‌انگیزی می‌اومد. کل دوران دانشگاه رو با معامله کردن تو بورس گذروندم و واقعا علاقه‌مند شده بودم. هیچ وقت کار دیگه‌ای هم نکردم. آخریـن کار معمولیم دی‌جی شدن بود که همزمان با دوران تحصیلم انجام می‌دادم. روزها معامله می‌کردم، می‌رفتم کلاس و شب‌ها دی‌جی می‌شدم.

زیاد نمی‌خوابیدم! (اگر شما هم به فارکس علاقه دارید و نمیدانید از کجا شروع کنید سری به مقاله راهنمای 0 تا 100 ورود به فارکس برای مبتدیان بزنید)

مصاحبه با تایلر

مجری: خب، چطور تونستی به این سطح از موفقیت برسی؟ معامله‌گری یه چیز هست، اما اینکه بتونی ازش زندگی خوبی بسازی یه چیز دیگه‌ست. مسیر رشدت چطور بود؟ راحت بود یا با چالش‌هایی هم روبه‌رو شدی؟

تایلر: از نوجوانی عاشق بورس بودم. تو دانشگاه با بازی شبیه‌سازی شده معامله سهام شروع کردم و بعدش هم با دوستام تو بازار واقعی سهام ریسکی معدن و نفت و گاز معامله می‌کردم.

بعد از فارغ‌التحصیلی، با علمِ اصول بنیادی شرکت‌ها وارد بورس شدم، ولی خیلی زود فهمیدم که این روش جواب نمی‌ده. دنبال یه راه سریع‌تر و دقیق‌تر بودم.

یه درس تو دانشگاه داشتم که خیلی به کارم اومد. توش دنبال نشونه‌های معاملات داخلی قبل از اعلام ادغام و تصاحب شرکت‌ها می‌گشتیم. با استفاده از ابزارهای آماری، الگوهای غیرعادی و معاملات با اهمیت آماری رو پیدا می‌کردیم.

این درس به من فهموند که بازار بورس عادلانه نیست. همیشه یه عده اطلاعات نهانی دارن و از بقیه جلوتر هستن. من تصمیم گرفتم از این موضوع به نفع خودم استفاده کنم.

با تجزیه و تحلیل آماری، سهام‌هایی که رفتار عجیبی داشتن رو شناسایی می‌کردم. قبل از انتشار اخبار، می‌خریدمشون و بعد از جهش قیمت، با سودِ خوب می‌فروختم.

البته این کار همیشه هم ساده نبود. یه بار به خاطر معاملاتم به بورس آلبرتا احضار شدم. ولی تونستم توضیح بدم که کار غیرقانونی‌ای انجام ندادم.

بعد از اون، الگوریتم‌های خودم رو برای شناسایی سهام با رفتار غیرعادی طراحی کردم. این روش بعد از 30 سال هنوز هم جواب می‌ده و من باهاش تو بورس معامله می‌کنم.

مجری: الان همونقدر به اطلاعات نهانی دسترسی دارید که اون موقع داشتید؟ چون الان گزارش‌هایی درباره معاملات داخلی زیاد منتشر می‌شه. به طور کلی، بازار الان نسبت به گذشته یکیه یا فرق کرده؟

تایلر: آدم‌ها هنوز هم مثل قدیم حریص و ترسو هستند، ولی بازار خیلی سریع‌تر شده و دسترسی به اطلاعات هم خیلی بهتر.

من برای اینکه جلوتر از بقیه باشم، شیوه کارم رو تغییر دادم و ابزارهای جدیدی ساختم. هنوز هم از ترس و طمع آدم‌ها برای سود بردن استفاده می‌کنم.

معامله‌ی روز به سرعت عمل نیاز داره، ولی گاهی‌اوقات صبر کردن هم سودآوره.

من سهام‌هایی رو می‌خرم که مورد توجه هستند، ولی قبل از خرید، منتظر فروکش کردن هیجان اولیه می‌شم.

گاهی‌اوقات، آهسته بودن بهتره.

مجری: بعد از دیدن فعالیت غیرعادی تو یه صنعت، چقدر طول می‌کشه تا خبر منتشر بشه و همه وارد بازار بشن؟

تایلر: من اصلاً خبر نمی‌خونم! چون باعث می‌شه گمراه بشم و به جای توجه به پیام بازار، درگیر احساسات و هیجانات اخبار بشم.

مجری: پس چطور از فرصت‌ها مطلع می‌شی؟

تایلر: فقط بر اساس الگوریتم‌ها و فعالیت غیرعادی بازار، سهام می‌خرم و می‌فروشم. وقتی خبری منتشر می‌شه، من معمولاً ازش خبر ندارم.

مجری: میشه بیشتر توضیح بدید که چطور دنبال فعالیت غیرعادی می‌گردید؟ فقط به حجم معاملات توجه می‌کنید یا چیزهای دیگه هم مهمه؟

تایلر: من به دنبال فعالیت غیرعادی در قیمت و حجم معاملات هستم. اما فقط به دنبال افزایش یا کاهش ناگهانی نیستم.

من الگوریتم‌هایی طراحی کردم که از رگرسیون خطی برای بررسی اهمیت آماری فعالیت‌های معامله، هم از نظر قیمت و هم حجم، استفاده می‌کنند.

این روش پیچیده‌تر از روش‌های معمول است، اما به من کمک می‌کند تا سهام‌هایی را که احتمال افزایش قیمتشان بیشتر است، پیدا کنم.

مجری: خیلی‌ها دنبال برنامه‌نویس خوب برای دیاکو هستند، ولی پیدا کردنش سخته. به نظرت چطور میشه یه برنامه‌نویس خوب پیدا کرد؟

تایلر: پیدا کردن یه برنامه‌نویس خوب خیلی مهمه. من خودم الان یه نفر عالی رو دارم، ولی قبلاً با برنامه‌نویس‌های زیادی کار کرده‌ام که خوب نبودند.

من معادله‌های ریاضی رو به برنامه‌نویس می‌دم و اون باید ریاضی و روش پیاده‌سازی رو بفهمه.

خودم برنامه‌نویس نیستم، ولی ساختار کلی Easy Language رو بلدم و می‌تونم توضیح بدم چی می‌خوام بسازیم.

با رفت‌وآمد و همکاری با کسی که درک و شعور داره و می‌تونه معادله‌های منو به یه چیز واقعی تبدیل کنه، کارمون پیش می‌ره.

البته پیدا کردن آدم درست یه کم رفت‌وآمد می‌خواد. من با ۶ تا ۱۰ برنامه‌نویس تریداستیشن کار کردم، ولی همه خوب نبودند.

الانم با کسی کار می‌کنم که نه تنها برنامه‌نویس خوبیه، بلکه اهل معامله هم هست و بازار رو می‌فهمه و با زبون خودم حرف می‌زنه.

مجری: بله، یه معامله‌گر که خودش برنامه‌نویسی بلد باشه خیلی عالی می‌تونه باشه. مطمئنم اعضای جامعه‌ی شما به اهداف، روش‌ها و همه چیزا دسترسی دارن، ولی بازم اشتباه‌هایی می‌کنن. حتی با وجود دسترسی به اهداف و چیزهایی که باید معامله کنن، به اون نتیجه‌ی مطلوب نمی‌رسن. چه اشتباه‌هایی می‌کنن؟

تایلر: معامله‌گران، حتی با دسترسی به الگوریتم‌ها و سیگنال‌ها، مرتکب اشتباهاتی می‌شوند.

رایج‌ترین اشتباهات

فهم نادرست مدیریت ریسک و معامله بر روی هر سیگنالی

نداشتن سخت‌گیری کافی در انتخاب معاملات

ترس از دست دادن فرصت و معامله بر روی سیگنال‌های ضعیف

اگر میخواهید با 7 تا از بدترین اشتباهات رایج تریدر های فارکس آشنا شوید سری به مقاله لینک شده بزنید)

نکات کلیدی برای موفقیت

یادگیری مدیریت ریسک و انتخاب معاملات با نسبت ریسک به بازده مناسب

سخت‌گیری در انتخاب معاملات و تمرکز بر معاملاتی با احتمال موفقیت بالا

در نظر گرفتن معامله‌گری به عنوان یک هنر و کسب تجربه از طریق تمرین

کنترل احساسی، تحمل ریسک و بی‌حس شدن تدریجی نسبت به ریسک

تایلر به معامله‌گران تازه‌کار توصیه می‌کند که آهسته شروع کنند، با پول واقعی ریسک نکنند و به مرور زمان مهارت‌های خود را ارتقا دهند.

مجری: نکته‌ی خیلی خوبیه. گاهی‌اوقات متوجه می‌شیم که معامله‌های کمتر، نتایج بهتری به همراه داره. مردم فکر می‌کنن باید معامله‌های بیشتری انجام بدن تا پول بیشتری از بازار در بیارن، ولی با معامله‌های کمتر هم می‌شه به نتایج بهتری رسید.

تایلر: درسته. من همیشه به دانش‌آموزانم می‌گم «با معامله‌ی کمتر، پول بیشتری به دست میارین». اگه با معامله‌های کمتر، نرخ موفقیت خوبی داشته باشین، می‌تونین ریسک بیشتری برای هر معامله در نظر بگیرین.

من ترجیح می‌دم ۷۰ درصد مواقع درست تصمیم بگیرم، با ریسک بالاتری به ازای هر معامله، تا اینکه ۵۰ درصد مواقع درست عمل کنم با ریسک کمتر و بخوام همون پول رو سریع‌تر جابجا کنم. این روش خیلی کارآمد نیست.

گاهی با معامله‌ نکردن هم می‌شه پول بیشتری به دست آورد. هیچ اشکالی نداره وقتی شرایط مناسب نیست، دست روی دست بذارین و کاری نکنین.

مجری: می‌خوام بیشتر در مورد جنبه‌های روانشناسی معامله‌گری بدونم. به نظر شما ذهنیت چه نقشی در معامله‌گری داره؟

تایلر: بزرگترین دشمن در معامله‌گری، ترسه. ترس از باختن، ترس از دست دادن فرصت و…

بهترین درمان برای ترس، منطق هست. باید به برنامه‌ی معاملاتی‌مون برگردیم و طبق قوانین و روش خودمون پیش برین.

شب‌ها همه معامله‌گرهای خوبی می‌شن!

در طول روز، با فشار روانی پول واقعی، مغز متفکر ما خاموش می‌شه و مغز جنگ یا گریز روشن می‌شه.

خیلی از معامله‌گرها بر اساس ترس یا طمع عمل می‌کنن.

به دانش‌آموزانم تنفس صحیح رو یاد می‌دم تا ذهنشون رو پاک نگه دارن و تقریباً یه حالت مراقبه داشته باشن.

این کار ضروریه چون اگه انجام نشه، در تله‌ی فکر کردن با مغز خزندگیتون می‌افتین که خیلی منطقی فکر نمی‌کنه.

گاهی برای بیرون اومدن از الگوها و احساسات، تنفس صحیح برای برگشتن به یه حالت ذهنی پایدار مهمه.

چطور بفهمیم در حال گرفتن تصمیم اشتباه در بازار هستیم؟

مجری: چطور می‌فهمیم که موقع معامله داریم تصمیم اشتباهی می‌گیریم؟

تایلر: وقتی واکنش احساسی نشون می‌دی، یعنی عصبی نیستی، آدرنالین بالا نمی‌ره و تپش قلب نداری، یعنی راه مناسب تصمیم‌گیری رو در پیش نگرفتی.

اگه بی‌قرار باشی، هی دنبال سهام بگردی، به قوانینت پایبند نباشی، یعنی داری احساسی تصمیم می‌گیری.

مخصوصاً اگه تازگی ضرر کرده‌ای، سعی می‌کنی پول از دست رفته رو جبران کنی و معامله‌ی انتقامی می‌کنی.

برای جلوگیری از این کار، یه برنامه‌ی نوشتاری یک صفحه‌ای روی میز کار، کنار کامپیوترتون داشته باشین.

این برنامه به شما یادآوری می‌کنه که آیا کارتون درسته یا نه.

اگه مضطرب احساس می‌کنی، از صفحه‌ نمایش فاصله بگیر و یه کاری بکن که فکرت رو دوباره سرجاش بیاره.

من توی دفترم یه باشگاه ورزشی دارم و وقتی می‌بینم لازمه بخار رو بخوابونم، می‌رم چندتا بارفیکس می‌زنم.

چطور وارد بازار شویم و ریسک خود را مدیریت کنیم؟

مجری: می‌خواهم در مورد دو نوع معامله‌گر صحبت کنم

معامله‌گران عجول که بدون فکر وارد معامله می‌شوند و ممکن است ضرر زیادی کنند.

معامله‌گران محتاط که به سختی وارد معامله می‌شوند و ممکن است فرصت‌های خوب را از دست بدهند.

می‌خواهم بدانم چطور می‌توانیم بفهمیم که داریم تصمیم اشتباهی می‌گیریم؟

چطور می‌توانیم تحمل ریسک خود را بشناسیم؟

تایلر: مشکل هر دو گروه معامله‌گر وابستگی احساسی به پول است.

برای غلبه بر این مشکل، دو راه حل وجود دارد

معامله با ریسک معقول

فقط با پولی معامله کنید که از دست دادنش ناراحت نمی‌شوید.

به مرور زمان خودتان را نسبت به ریسک بی‌حس کنید.

داشتن برنامه معاملاتی

برنامه‌ای داشته باشید که قوانین را دنبال کنید.

از منطق برای ورود و خروج از معاملات استفاده کنید.

به فارکس علاقه دارید؟ این را هم ببینید:   آموزش فارکس | دوره حرفه ای آموزش آنلاین فارکس از صفر تا صد

برای شناخت تحمل ریسک خود

از صفر شروع کنید.

در یک شبیه‌ساز معامله کنید.

با ریسک‌های کوچک شروع کنید و به تدریج ریسک را افزایش دهید.

اولویت اول حفظ سرمایه است.

با تمرین و تکرار می‌توانید به یک معامله‌گر موفق تبدیل شوید.

به معامله‌گران تازه‌کار می‌گویم که آرام باشند و عجله نکنند.

بازار همیشه هست و فرصت‌های زیادی برای معامله وجود دارد.

معامله‌گری مانند هر کار دیگری نیاز به تمرین و ممارست دارد.

چطور برای معامله‌گری سرمایه اولیه جمع کنیم؟

مجری: خیلی‌ها به خاطر کمبود سرمایه به سمت معامله‌گری می‌رن، ولی خب خود معامله‌گری هم به سرمایه نیاز داره. چه توصیه‌ای برای این افراد داری؟ چطور می‌تونن برای شروع سرمایه داشته باشن؟

تایلر: معامله‌گری به پول کافی نیاز دارد.

با سرمایه کم، ریسک بین معاملات مختلف پخش نمی‌شود.

معامله‌گری یه بازی اعداد و احتمالات است.

با پولی کم (مثلاً پنج هزار دلار) می‌توان شروع کرد.

با سرمایه کم، زمان بیشتری برای یادگیری لازم است.

من خودم با سه هزار دلار شروع کردم و هشت سال طول کشید تا به سی هزار دلار برسم.

درس‌هایی که با سرمایه کم یاد می‌گیرید، برای سرمایه‌های بزرگ هم مفید است.

با ریسک کم شروع کنید، چه کم و چه زیاد پول داشته باشید.با ریسک کم شروع کن. اگه ۱۰ میلیون دلار هم داشتی، بهت می‌گفتم با ۱۰ هزار دلار شروع کن. اگه سه هزار دلار داری، آروم شروع کن. همون درس‌ها رو یاد می‌گیری و یه سری هزینه‌های یادگیری می‌دی، ولی هزینه‌ات از کسی که با پول زیاد شروع می‌کنه کمتر می‌شه.

اگر علاقه به دیدن کامل مصاحبه تایلر دارید میتوانید از لینک یوتیوب مصاحبه تبدیل 3 هزار دلار به 500 هزار دلار با تایلر بولهورن را تماشا کنید.




به این نوشته امتیاز دهید

آموزش رایگان صفر تا صد فارکس

آموزش رایگان فارکس از مقدماتی تا پیشرفته را با گوگل فارکس تجربه کنید و دانش و مهارت خود در معاملات را به سطح بعدی ارتقا دهید. 

تجربه ترید شما هرچه که باشد، تحلیلگران متخصص و نویسندگان ما به شما کمک می‌کنند تا با شرایط مختلف بازار و سبک‌های معاملاتی آشنا شوید و در مسیر ثابت معامله قرار بگیرید. دوره رایگان آموزش فارکس ما با توجه به سطح تجربه و دانش شما صورت می‌گیرد. بنابراین بهترین دوره آموزشی را نسبت به شرایط خود انتخاب کنید.

نظری یافت نشد !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *